Ανακαλύψτε την περιοχή

Ανακαλύψτε την περιοχή

4 Μαρτίου, 2023 2023-05-25 14:17
Ανακαλυψεις

Η κρυφή γοητεία της Χαλκιδικής

Στρατηγικά τοποθετημένη σε μια λιγότερο πολυσύχναστη, άρα πιο αυθεντική και σίγουρα αμόλυντη πλευρά της Χαλκιδικής, η Απολυμένη Πέτρα αποτελεί ιδανικό εφαλτήριο για φυσιολατρικές εμπειρίες, ορίζοντας εκ νέου την έννοια του ορεινού τουρισμού.
Ναι, η Χαλκιδική είναι και τα βουνά της. Και αν βρεθείτε σε αυτή την ευλογημένη της γωνιά, μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες περιπατητικές διαδρομές στην καρδιά του Χολομώντα και να ανακαλύψετε τη γοητεία γραφικών ορεινών χωριών, όπως είναι ο κοντινός Ταξιάρχης και η Αρναία.

Mt. Cholomontas ©Christian Siedler

PURE... NATURA

Στην καρδιά του Χολομώντα

Η εναλλακτική του ονομασία είναι Υψίζων όρος. Πρόκειται για το ψηλότερο βουνό της Χαλκιδικής, που καλύπτει εξολοκλήρου το ανατολικό και κεντρικό τμήμα του νομού, με το υψόμετρό του να αγγίζει τα 1.165 μέτρα!
Δεν είναι τυχαίο που μεγάλο τμήμα του βουνού έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura.Τόπος ευλογημένος από τη φύση με πλούσια βλάστηση, πλαγιές κατάφυτες με φυλλοβόλα δέντρα και πλατυφύλλα. Πεύκα, έλατα, καστανιές και βελανιδιές, και μια εντυπωσιακή βιοποικιλότητα, συμπληρώνουν το σκηνικό και δημιουργούν ένα ορεινό τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους.
Το βουνό έχει τρόπους να σαγηνεύει τον επισκέπτη του όλο τον χρόνο. Όσοι αγαπούν τον ορεινό τουρισμό πάντα επιστρέφουν, μα και εκείνοι που θέλουν να βιώσουν κάτι διαφορετικό, εδώ το βρίσκουν.

Μαθαινω

Παράδεισος των αισθήσεων και των βοτάνων

Κώστας Πιλάκος / CNN Greece

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Πολύγυρος

Η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής είναι μια σύγχρονη πόλη 6.000 κατοίκων, που κινείται στους δικούς του ζωηρούς ρυθμούς, και κεντρίζει την προσοχή του ταξιδιώτη, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει το μαζικό τουριστικό προφίλ των παραθαλάσσιων περιοχών του νομού. Με γραφικές γειτονιές, σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, αυξημένη καλλιτεχνική κίνηση ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, ο Πολύγυρος αποζημιώνει τον επισκέπτη του με πολλούς τρόπους. Στην πόλη λειτουργούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, με εκθέματα από ολόκληρη τη χερσόνησο της Χαλκιδικής, ανάμεσά τους και τα ευρήματα από τις ανασκαφές στο χώρο της αρχαίας Ολύνθου, καθώς επίσης και Λαογραφικό Μουσείο.

Στολίδι μεσα στο χρονο

Αρναία

Αμφιθεατρικά χτισμένη σε υψόμετρο 600 μέτρων στους βόρειους πρόποδες του Χολομώντα, η Αρναία θεωρείται ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς της Χαλκιδικής. Και δικαίως. Τα όμορφα αναπαλαιωμένα της αρχοντικά, εξαίσια δείγματα της παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, κτήρια – κοσμήματα, γραφικά σοκάκια, όλα μαζί δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, όπου μοιάζει να σταμάτησε ο χρόνος. Η κωμόπολη διαθέτει Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, Μουσείο Υφαντουργίας, ενώ στην τοπική αγορά μπορεί κανείς να προμηθευτεί παραδοσιακά τοπικά προϊόντα πευκόμελο, ανθόμελο, μουντοβίνα (απόσταγμα με μέλι).
Αν είστε έμπειροι περιηγητές, μπορείτε να φτάσετε στην Αρναία από την Απολυμένη Πέτρα μέσω του οργανωμένου περιπατητικού δικτύου. Θα σας πάρει περίπου 4 ώρες και θα απολαύσετε κάθε σημείο της διαδρομής στις κατάφυτες πλαγιές.

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens